Pages

13 April 2011

Mari mencili!




Saya mahu menulis novel bertajuk 'Mari mencili atau membuat cili!" Cili-cili merah di dalam gambar ini boleh sahaja dibuat lauk, gubahan lauk pengantin, kuah tauhu sumbat, dibuat sambal belacan atau dimesin dan disimbah sahaja ke muka sesiapa yang terasa pedas sendiri! Cili padi mungkin rasanya lebih sedap!




Gambar dari pakcik google.

5 ulasan:

  1. uish...cili tu merah menyala...pedas tapi menyelerakan!

    BalasPadam
  2. kalau tengah marah boleh sebut.... aku cili mulut budak ni kang.... hehe

    BalasPadam
  3. entri yang hot cili papers..
    pedulikan dan abaikan 'mereka2'itu..

    BalasPadam
  4. Ada merancang nak keluarkan buku resepi pulak nampaknya nih... !

    BalasPadam
  5. Ummu Hakeem : memang pedas dan menyelerakan. he he

    abah zino : tapi cili kena ada betul-betul dekat tangan, baru boleh mencili!

    budak baik : entry hot papers! haha.

    Haris Hauzah : memang ada niat keluarkan buku resipi dengan politik sekali! he he

    BalasPadam